Wawa Wedding

Pengantin kali nih agak peramah sket..tak berenti kot bercakap..heheh..tapi itu le yg best..tak boring aku shoot gambo die..cam meriah sket la..slalu kan pengantin malu2 kucing +cam ala2 ayu gitu..tapi kali nih dgn pengantin pun yg lawa ditambah lagi dgn penangan Arma..so pengantin nampak gorgeous..credit to Izz Studio yg memberi kepercayan kepade aku utk menyempurnakan wedding diorg..adios n enjozs d picas….

MYCUTEMOMENT (MCM)

Hepy new year to all MCM family members and to MCM customer..2010 nih MCM punye target utk men-cormecial-kan lagi name MCM di malaysia nih..muahahaha..MCM akan bawak new style,new look, new spirit..sume pun baru lah..kire azam baru la jugak..k lah..to 2010 customer, see u at ur wedding..kitorg akan meng-cute-kan korg..kuang3x..c ya

Lookup Point & Sg Gabai

outing bersame rakan2 dari intecsea..aku telah dipakse utk ambik cuti sbb diorg pakse follow diorg pi amik gambar sambil bersuke ria di lookup point n sg gabai..not bad idea anyway coz dah lame tak mandi air terjun..kuang3x..gambar pemandgn di lokup point aku bleh tunjuk..tp gambar mandi waterfall telah di gam sbb aku nampak gemuk giler..diharamkan oleh finas..trimas

Special Pose from MCM co-founder

Before start papepun perut mesti kene jage:)

View  dilookup point  gune lens baru gua:p

2. Kt sg Gabai

3- Bkan aku yg buat tuh aaaa

Waterfall view- thanks sifu fendi

Kat lookup point

Lan pancit kat tangge yg ke 999

Kamal & Roy -Bertandang

Yo..yo..yo..I’m back..2 month pegi China..huhu..igtkan makin kurus..rupenye makin kembang..anyway, balik je dari negara komunis tuh, terus le pegi shoot wedding Kamal & Roy..Diorg nye nikah patutnye gua juge yg amik tapi masih di perantaun..enjoy the pics………

Iftar IntecSEA

Jumaat lepas kitorg budak2 IntecSEA pi bukak pose kat luar..cari2 punye cari jumpe la satu tempat..THE APARTMENT kat KLCC..makanan takde la puas hati sgt tp setakat nak enjoy2 berbuke kat luar kire OK la..ade lagi seminggu puase..nak berbuke kat mane ek???hehe

1page

2page

3page

Hepy Befday Mak

Walaupun dah agak lambat..tapi aku nak tunjuk gak..hehe..Sambutan kecil-kecilan tapi meriah nih disambut sempena harijadi Mak yang ke-57 pada 23July arittuh..Luv u mom..Kek tuh memang utk my mom tp yg blasah kek tuh adalah aku..hehe..jgn marah ye mak..nanti raye salam bermaafan..daa

page

Kebudayaan Melayu Di Bulan Ramadhan-series 1

Bertempat di The Weld Kuala Lumpur, telah diadakan Traditional Dances and Music Perfomances, selame 2minggu berturut-turut kot..so for the 1st week..ade Gamelan,Angklung, Tarian Traditional..Baru terase sket yg aku nih rakyat malaysia..heheh..bkan ape..tak penah aku lepak2 tgk sume bende nih..kalo ade dlm TV pun aku tukar channel lain..muahahah..Tp tujuan sebenar aku amik gambar2 nih hanya utk meng-test lens 50mm gua..LOL..and blom terlambat utk aku laungkan..MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA!mekacih…enjoy yhe pics

1) Hari Raya mesti la byk show kan…IMG_8435

2) Angklung Man beraksiIMG_8408-3

3) Angklung Man kene rasuk..caya lah bang..bleh lawan ToiIMG_8390-2

4) Team Gamelan plak amik alih..Abg Macho 1IMG_8429-1

5) Abg Macho 2IMG_8431-1

6) Team GamelanIMG_8424-1

7) Abg Macho 3IMG_8434-1

8) Tak tau name alat tapi best bunyi nyeIMG_8426-1

9) Abg Macho 4IMG_8430-1

10) Tarian1IMG_8485

11) Tarian 2IMG_8480-1

12) Tarian 3IMG_8460-1

13) Tarian 4-Auww..ayu gitu IMG_8454

Movie in Action

“…kita semua harus mempunyai cita-cita, dan di sekolah inilah cita-cita harus kita mulai!”

Tentang filem:Kisahnya berlatarbelakangkan 10 kanak-kanak miskin tinggal di Pulau Belitong, Indonesia. Terletak di Sumatera, dekat-dekat dengan Singapura. Jurang darjat antara kaya dan miskin di kawasan itu sangat ketara. Hanya yang kaya mampu ke sekolah, yang kuli tetap kekal menjalankan kerja-kerja kuli. Tapi berbekalkan tekad dan kesungguhan Pakcik Harfan, 10 Laskar pelangi ini berpeluang juga menimba ilmu.

Kehidupan mereka yang susah tidak menghalang keinginan untuk belajar dan bersekolah. Nak pergi ke sekolah kena mengkayuh basikal sejauh 80 km dulu. Kene tunggu buaya masuk sungai dulu, baru boleh lalu melalui semak-samun untuk sampai ke sekolah. Masa belajar matematik, budak sekolah kaya semua diberi mesin kira-kira..tapi mereka hanya berbekalkan lidi-lidi sate saja. Scene dia sangat ringkas tapi terkesan. Sangat menarik. Semacam mahu menonton lagi.

Mimpi adalah kunci
Untuk kita menaklukkan dunia
Berlarilah..tanpa lelah
Sampai engkau meraihnya

Laskar Pelangi
Takkan terikat..waktu
Bebaskan mimpimu di angkasa
Warnai bintang di jiwa

Menarilah dan terus tertawa

Walau dunia tak seindah syurga
Bersyukurlah pada Yang Kuasa
Cinta kita di dunia…
Selamanya

2948817369_186f142b1b

1Sesuai ditonton ketika menunggu masuk waktu berbuka..Cite die best sampai korang takkan rase lapar..hehe..Selamat berpuase

Kenang-Kenangan……buat kipas susah mati MCM

Trimas utk kipas susah mati(die hard fan) MCM..muahaha..Satu persatu MCM telah berjaya melengkapkan serba sedikit episod bersejarah dlm hidup mereka..Semua org kalo bleh nak se-perfect yang mungkin time perkahwinan diorg..dont worry guyz and gurlz..kitorg akan buat korang jadi se-cute2 yg mungkin..heheh..Ni serba sedikit gambar2 yg aku telah tolong meng-cute-kan diorg..If nak tgk full gambar2 sume org..sile pegi ke www.mycutemoment.com ..mekacih

yus2

syakira1

limi2

limi1

kamal2

kamal1

3774498574_b82d96ff54

3773775081_9feb5245d6

yus1

Pre-Wed Shoot

  hafiz + ayu-4

hafiz+ayu

hafiz + ayu-3-new

3830338924_e49ca9cf3a

3840349842_ec7e411299HoHoHo..balik je dari China terus pi follow budak2 MYCUTEMOMENT(MCM) pi buat pre-wed shoot..Bakal pengantin dua org nih due2 pun cute..Dari pagi sampai la ke ptg..sikit pun tak rase penat coz kitorg and si Hafiz+Ayu nih cukup enjoy that day..Anyway..korang yg kat luar sane, nak feel cam diorg, come to MCM and the rest biar kitorg setelkan..muahahaha

« Older entries